|   
CíMOLDAL > TÖRTÉNETÜNK


HÁTTERÜNK

Az 1956-os forradalom számos magyar szemtanú életében hosszútávú jelentõséggel bírt. Másodgenerációs magyarokat is mélyen inspirálták azok a hõsiességrõl szóló történetek, melyeket családjaikban hallottak.

Az 50. évforduló különleges alkalmából az Amerikai Magyar Koalíció és a Lauer Learning összegyûjteni tervezi az 1956-os túlélõk felejthetetlen történeteit a "Szóbeli Történelmi Projekt" honlapján keresztül. Szándékunk, hogy összegyûjtsünk annyi személyes beszámolót, amennyit csak lehetséges, megjelenítsük ezeket honlapunkon, és végül, az 50. évfordulóra megjelentessünk egy válogatást belõlük.

Célunk, hogy segítsünk kiteljesíteni az emberekben élõ képet errõl az inspiráló, a mai napig Dávid-Góliát harcát példázó küzdelemrõl, nemcsak a történeteken, hanem legfõképpen 1956 szellemiségének továbbörökítésén keresztül a jövõ generációi számára, ezáltal biztosítva, hogy a nemzet és 1956 hõseinek szenvedése soha ne vesszen feledésbe.Amerikai Magyar Koalíció
Az Amerikai Magyar Koalíció 1991-ben alapított, oktatási, kulturális non-profit szervezet. Washingtoni Információs Irodája több mint 20,000 szervezeti és egyéni taggal áll kapcsolatban szerte az Egyesült Államokban. Küldetése, hogy elõsegítse az amerikai magyar ügyek széleskörû megismertetését és megértését.


Céljai a következõk:

  • Aktivizálni és koordinálni tagjainak képességeit és erõforrásait;
  • Táplálni az érdeklõdést és a megbecsülést a magyar történelem, kultúra és oktatás iránt az Egyesült Államokban;
  • Elõsegíteni a kulturális és oktatási együttmûködést az amerikai és a magyar emberek között;
  • Védeni és õrizni az emberi és kisebbségi jogokat és a magyar kulturális örökséget az egész világban; valamint
  • Támogatni a demokratikus intézményeket és a gazdasági fejlõdést Magyarországon.


A Lauer Learning olyan szórakoztató és innovatív multimédia termékeket készít, melyek segítségével a gyerekek nyelveket tanulnak, idegen kultúrákról és történelmi eseményekrõl szereznek ismereteket. A tanulás legyen magával ragadó és emlékezetes, hogy a mai technika és a média világában oly járatos gyerekek akarjanak tanulni... minden tudásszinten és életkorban.   Hiszen nem taníthatjuk õket, ha nem érjük el õket.


A magyar termékek elsõ csoportja a következõkbõl áll:

  • Az "FF56!" egy átélhetõ, történelmileg pontos számítógépes szerepjáték fiatal tizenévesek számára, melyen keresztül megtapasztalhatják az 1956-os Magyar Forradalom történéseit.
  • A "Kis Majom" magyar nyelvtanulási csomagok, melyek szórakoztató és fantáziadús DVD-ket, könyveket tartalmaznak, melyek segítik a szülõket a kétnyelvû nevelésben.©2005 Freedom Fighter 56. Minden jog fenntartva